Lär känna ECC Sveriges Bibbi Olsson

Nyhet: Publicerad 14 september 2023

För att komma till ECC Sverige som juridisk rådgivare tog Bibbi Olsson vägen via flera års utlandsjobb till resebranschen och sedan vidare till en myndighet som jobbar med våra pensioner.

Precis som många andra blev Bibbi påverkad av pandemin. Som många vet betydde pandemin inställda resor och lock downs i många länder. Att då jobba inom en bransch som lever på att sälja resor kan vara lite skakigt.

- Jag ville helt enkelt ha lite säkerhet i tillvaron, berättar Bibbi.

Resor och pensioner

Så för att få den efterfrågade säkerheten bytte Bibbi jobb, från resebranschen till pensionsmyndigheten. Där fick hon handlägga ärenden. Efter ett och ett halvt år fick hon upp ögonen för en tjänst som juridisk rådgivare på ECC Sverige och med det chansen att börja jobba med resor igen. I maj 2022 började hon med just det, fast från andra sidan.

- Skillnaden nu är att förut hjälpte jag kunder uppfylla sina resedrömmar, nu hjälper jag konsumenter lösa problem med en resa, fortsätter Bibbi. Att arbeta på ECC som juridisk rådgivare innebär att det är mycket skiftande frågor och saker att göra. Ibland byggs ärenden på hög och ibland träffar man konsumenter på mässor eller andra ställen.

- Det mest spännande är alla reseärenden, det är allt från försenat flyg, inställt flyg till förlorat eller borttappat bagage, de ärendena tycker jag är roligast att lösa säger Bibbi.

Resor, resor, resor

Reseärenden är också det mest vanliga ärendet hos ECC Sverige. Ofta handlar det om att konsumenten vill ha ersättning för något som gått fel och inte kommer i kontakt med exempelvis kundtjänsten på ett flygbolag. Det konsumenten ofta vill veta är vad som är en rimlig tid att vänta och varför deras återbetalning dröjer. Andra frågor som konsumenter kontaktar ECC Sverige om handlar om exempelvis e-handel där man inte fått vad man beställt, eller är missnöjd på annat sätt. Men det händer också att det kommer frågor om bilköp.

- För mig är frågor om bilköp de mest utmanande eftersom de ofta kan vara ganska komplicerade och jag har inte hunnit bygga upp min kunskap kring det, skrattar Bibbi.

När det gäller resor har Bibbi även en egen dröm. Eller kanske flera. Det kan vara svårt att välja när man genom åren kunnat se vilket utbud som finns i resebranschen.

- Jag vill väldigt gärna resa till Rwanda och se bergsgorillorna där och sedan vill jag åka till Antarktis på en expeditionskryssning för att titta på pingviner. Men kanske att jag inte hinner med allt på samma resa, avslutar Bibbi med.

Till alla nyheter