This section is not available in English

If you want to read the latest news in English, please visit the website of the European Commission. Go to the European Commission's website

Lär känna ECC Sveriges Camilla Rosén

Nyhet: Publicerad 20 december 2021

Fyra år efter att Camilla Rosén tog sin universitetsexamen, började hon arbeta på Konsumentverket. Året var 2008 och sedan dess har hon haft flera olika roller inom myndigheten. Idag ansvarar hon särskilt för ECC Sveriges kommunikativa arbete.

Fram till 2020 var ECC Sverige den enhet som Camilla Rosén hade minst erfarenhet av på Konsumentverket. Samtidigt var hon nyfiken på att få arbeta med mer gränsöverskridande frågor.

– Det var framförallt den internationella aspekten som verkade lockande, att få samarbeta med kollegor från andra länder och se hur det fungerar hos dem. Det tycker jag är väldigt intressant, säger Camilla.

Pandemin blev rivstarten på ECC

Camilla klev in sin nya roll på ECC Sverige i mars 2020, som då hette Konsument Europa. Det var en tidpunkt som innebar både starten på en världsomvälvande pandemi och en rivstart på hennes nya karriär.

– Det blev ju lite speciellt då och på ett sätt vi inte var riktigt förberedda på. När pandemin bröt ut var det viktigt att se till att det kom ut information till konsumenter i samband med alla resor som ställdes in. Som tur är finns det många duktiga kommunikatörer på Konsumentverket som tillsammans jobbade med det, berättar Camilla.

Trummis, gitarrist och pianist

På ECC jobbar hon med allt från att skriva nyheter, till att förstå vad ECC-nätverket och EU-kommissionen vill ska kommuniceras. Det kräver att vara aktiv i nätverket, där hon ofta får svara på frågor och bidra på olika sätt.

– Jag upplever att man får vara ett helt band på ECC, alltså både trummis, gitarrist och pianist, vilket kan vara väldigt svårt, men samtidigt är det ju vad jag gillar med jobbet säger Camilla.

Internationella projekt

Under hösten har flera större projekt pågått. Bland annat ett projekt med en film som är till för att kunna användas i samband med skolundervisning inom hela EU. Dessutom har hon varit med och byggt ECC nätverkets första egna konsumentwebbplats.

– Den nya webbplatsen kommer fungera som ett fint komplement till den konsumentinformation som redan idag finns på Hallå konsument. Även om Camilla gjort det mesta som kommunikatör på myndigheten, verkar rollen som kommunikatör på ECC Sverige och samarbetet med andra länder vara precis vad hon hoppats – ett nytt område med nya utmaningar.

– Ibland behöver man få göra någonting annat för att känna att man utvecklas. Just den här rollen hade jag inte provat förut och är annorlunda mot allt jag gjort tidigare. Jag vill ju fortsätta utvecklas. Gör man inte det tror jag inte att man bidrar på bästa sätt, avslutar Camilla.

Source: ECC Sweden

Till alla nyheter