stäng

Frågor om coronasituationen

Med anledning av pandemin har vi samlat information om vad som gäller kring resor, evenemang och beställda varor på Hallå konsuments webbplats, som är Konsumentverkets upplysningstjänst. 

Konsumentinformation med anledning av coronapandemin på Hallå konsuments webbplats

Allmän information om coronaviruset

Uppdaterad: 2020-03-18

Det är Folkhälsomyndigheten som har information om själva viruset, eventuella riskgrupper och smittspridning. På denna sida hittar du information om dina rättigheter kring avbokning av resor i samband med coronaviruset.

UPPDATERING 2020-03-17

Eftersom Konsument Europa är en del av Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument kommer vi från dagens datum (2020-03-17) att lägga alla uppdateringar om coronaviruset på Hallå konsumentverkets webbplats. Detta för att du ska få så snabba uppdateringar som möjligt gällande dina konsumenträttigheter.

Gå direkt till uppdaterad konsumentinformation om coronaviruset på Hallå konsuments webbplats

Ring 113 13 för allmänna frågor om coronaviruset

Har du allmänna frågor om coronaviruset kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller av någon annan ansvarig myndighet.

Krisinformation.se

På webbplatsen krisinformation.se finns information från flera myndigheter om vad som gäller angående spridningen av coronaviruset.

Läs mer på Krisinformation.se

Hallå konsuments frågeforum

Håll dig uppdaterad genom vårt frågeforum. Där svarar våra vägledare dagligen på frågor från konsumenter.

Gå direkt till frågor som rör coronaviruset i frågeforumet