stäng

Frågor kring coronaviruset

Samlad information om vad som gäller kring resor, beställda varor och evenemang finns på Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument webbplats. Konsument Europa är en del av Hallå konsument. 

Konsumentinformation med anledning av coronaviruset på Hallå konsuments webbplats

Läkemedel från nätapotek

Uppdaterad: 2019-07-04

Köper du läkemedel på nätet? Ibland kan det vara svårt att veta om nätapoteket är trovärdigt och säkert. EU-kommissionens gemensamma logotyp och riktlinjer för europeiska nätapotek hjälper dig. 

Förfalskade läkemedel kan vara verkningslösa, skadliga eller rentav livsfarliga. Därför har EU-kommissionen fastställt en gemensam logotyp för nätapotek för att konsumenterna ska kunna känna sig säkra.

EU:s gemensamma logotyp för säkra nätapotek.

Logotypen ovan ska finnas på nätapotekets webbplats. I rektangeln i mitten till vänster ska man se flaggan för det EU-land där nätapoteket är baserat, och texten vid sidan om ska vara översatt till det aktuella landets officiella språk.

Så här fungerar det

När du klickar på logotypen ska du komma till den nationella tillsynsmyndighetens webbplats, där du hittar en översikt över alla de nätapotek och andra nätförsäljare som bedriver laglig försäljning det enskilda landet.

Kontrollera att nätapoteket du har tänkt handla från finns med på den nationella listan innan du genomför ett köp. Om apoteket inte finns med där ska du inte handla från den webbplatsen.