Varning för Europaspelet och Garantispelet

2015-08-11

Lotteriinspektionen har utfärdat en varning för Europaspelet och Garantispelet. Företagen saknar tillstånd i Sverige och är polisanmälda.

Lotteriinspektionen har fått in många frågor gällande Europaspelet och Garantispelet. Detta är två bolag som saknar tillstånd i Sverige och Lotterinspektionen har polisanmält Europaspelet för brott mot lotterilagen. 

Lotteriinspektionen vill varna konsumenter från att spela på lotterisajter som saknar tillstånd. Detta då den här typen av företag står utan tillsyn från svenska myndigheter, vars syfte är att granska att dragningar sker på rätt sätt och att vinster faktiskt betalas ut.

Närmare 250 anmälningar

Totalt har Konsument Europa, Konsumentverket och Hallå konsument fått in närmare 250 anmälningar mot Europaspelet och Garantispelet.

Europaspelet har sitt huvudkontor i Costa Rica och därmed kan inte Konsument Europa bistå med hjälp. Vill du ha hjälp med hur du ska gå till väga för att bestrida fakturan, eller har andra frågor rörande företagen, är du välkommen att kontakta Hallå konsument. Vägledarna där når man via telefon 0771-525 525, eller via mail eller chatt.

Bra att tänka på vid onlinespel: