stäng

Frågor om coronasituationen

Med anledning av pandemin har vi samlat information om vad som gäller kring resor, evenemang och beställda varor på Hallå konsuments webbplats, som är Konsumentverkets upplysningstjänst. 

Konsumentinformation med anledning av coronapandemin på Hallå konsuments webbplats

Välkommen till våra webbplatser

2020-10-12

I början av november byter Konsument Europa namn till ECC Sverige för att göra kopplingen till nätverket European Consumer Centres Network tydligare. Till följd av namnbytet kommer adressen till denna webbplats vara eccsverige.se. Vår webbplats för konsumentvägledning - Hallå konsument - kommer i och med förändringen att inkludera information kring gränsöverskridande handel.

Konsumentverkets ambition är att konsumenter ska ha ”en väg in” för nationell och gränsöverskridande vägledning. Som konsument ska du inte behöva veta om du köpt din vara eller tjänst i Sverige eller inom EU, när du vänder dig till oss för vägledning. Du ska alltså inte behöva veta om du ska vända dig till Hallå konsument eller Konsument Europa.

Du som konsument kommer få vägledning via hallåkonsument.se, både kring nationell och gränsöverskridande handel. Nätverket European Consumer Centres Network består av ECC-kontor i 30 europeiska länder. Vill du lära dig mer om ECC-nätverket så är du välkommen att besöka nya eccsverige.se.