stäng

Frågor om coronasituationen

Med anledning av pandemin har vi samlat information om vad som gäller kring resor, evenemang och beställda varor på Hallå konsuments webbplats, som är Konsumentverkets upplysningstjänst. 

Konsumentinformation med anledning av coronapandemin på Hallå konsuments webbplats

Lär dig mer om dina konsumenträttigheter

2020-10-01

Har du vid något tillfälle stött på problem när du köpt varor eller tjänster på nätet? Eller kanske problem i samband med en hyrbil på semestern?

Oavsett om det handlar om nätköp, semesterresor eller hotellövernattningar, så sträcker sig dina konsumenträttigheter utmed hela EU och EES. Kommande informationskampanj kommer att lära dig ta tillvara på makten i dina konsumenträttigheter.

Har du koll på vilka konsumenträttigheter du har när du köper en vara eller tjänst från ett annat EU-land, Norge, Island eller Storbritannien? Oavsett om ditt svar är ja, nej, kanske eller delvis så kan Konsument Europa hjälpa dig om du får problem. Konsument Europa erbjuder dig direktrådgivning eller hjälp genom medling via våra systerkontor. ECC-nätverket har kontor i alla EU-länder samt Norge, Island och Storbritannien.

Under oktober kommer du få veta mer i våra sociala kanaler om vilken makt du har i dina konsumenträttigheter. I samband med kampanjen har vårt systerkontor i Belgien tagit fram en broschyr som stegvis tar dig igenom problem vid gränsöverskridande handel.

Broschyren om konsumenträttigheter hittar du här