stäng

Frågor om coronasituationen

Med anledning av pandemin har vi samlat information om vad som gäller kring resor, evenemang och beställda varor på Hallå konsuments webbplats, som är Konsumentverkets upplysningstjänst. 

Konsumentinformation med anledning av coronapandemin på Hallå konsuments webbplats

Kampanj om paketresor

2020-09-07

Under normala omständigheter är paketresor, eller charterresor som de ofta kallas, populära resealternativ. Då allt fler konsumenter paketerar sina resor på egen hand via nätet, beslutade EU 2018 om att stärka resenärers rättigheter. Köper du olika resetjänster till samma resa via webbplatser som länkar till varandra och inom 24 timmar, så har du en paketresa och därmed paketreseskydd.

Paketreselagen skyddar dig när du köper en paketresa och ger skydd mot bland annat ändringar som researrangören gör före, eller under din resa. Lagen ger även ett visst skydd för så kallade sammanlänkade researrangemang.

Under september kommer du kunna läsa mer i våra sociala kanaler om vad som gäller vid köp av en paketresa och sammanlänkade researrangemang. I samband med kampanjen har våra systerkontor i Tyskland och Ungern tagit fram en broschyr till dig med aktuell information om paketresor inom EU. I broschyren får du veta vad som räknas som paketresa, när paketreselagen gäller för dig och vilket skydd lagen erbjuder.

Broschyren om paketresor hittar du här