stäng

Frågor kring coronaviruset

Samlad information om vad som gäller kring resor, beställda varor och evenemang finns på Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument webbplats. Konsument Europa är en del av Hallå konsument. 

Konsumentinformation med anledning av coronaviruset på Hallå konsuments webbplats

Se upp för dyra kärleksfällor på nätet

2019-02-14

Många försöker idag finna kärleken på nätet, men för den ouppmärksamme kan det bli det bli en dyr historia.

Vid en första blick kan många dejtingsidor framstå som gratis. Många erbjuder en kostnadsfri provperiod, eller ett kostnadsfritt grundmedlemskap. Det är dock vanligt att du måste börja betala för kontot efter ett tag, eller uppgradera gratiskontot till ett som kostar pengar för att du ska kunna kontakta andra medlemmar.

Ofta förlängs medlemsskapen automatiskt. Har du angett dina kortuppgifter när du startade ditt provabonnemang är det viktigt att du har koll på när du måste säga upp avtalet om du inte vill börja betala för det.

Du har 14 dagas ångerrätt från det att du tecknade avtalet. Vill du utnyttja ångerrätten måste du kontakta företaget skriftligt. Kom ihåg att det inte räcker med att bara ta bort din profil, avtalet löper på ändå.

Innan du teknar ett medlemskap kan det vara bra att söka på nätet och läsa vad andra skriver om tjänsten. Var också noga med att läsa den finstilta texten – där står det ofta om vad tjänsten kostar och hur det fungerar med bidningstid och avtalsförlängning. 

Läs mer på vår sida om dejtingsajter