Frågor om coronasituationen (Visa meddelande)

Företaget bakom BR och Toys R Us har ansökt om konkurs

2019-01-02

Den danska leksakskedjan Top-Toy A/S, som har drivit BR- och Toys R Us-butiker i Norden, förklarades den 28 december 2018 i konkurs.

Uppdatering 2019-04-23: Bolagets webbplats fungerar inte längre.

Uppdatering 2019-01-07: Ny information om varor och presentkort köpta efter 30 november 2018.

Top-Toy A/S har tidigare publicerat information på sin webbplats om konkursen. Enligt företaget kan du byta varor och använda presentkort som är köpta den 30 november 2018 eller senare. I Sverige finns det fortfarande 22 Toys R Us- butiker öppna, samt sex BR Leksaker-butiker.

Kortreklamation

Om du har betalat med kort kan du vända dig till din bank för att göra en kortreklamation. Det innebär att du ska höra av dig till banken och se om det finns möjlighet att få en återbetalning av pengarna. Har du betalat med kreditkort har du ett starkare konsumentskydd än om du har betalat med vanligt bankkort.

Läs mer om kortreklamation

Du kan även vända dig till Konsumenternas bank- och finansbyrå för vägledning kring kortreklamationer. Du kan kontakta dem via telefon, e-post eller vanligt brev.

Här hittar du kontaktuppgifter till Konsumenternas bank- och finansbyrå

Krav till konkursförvaltare

När en butik går i konkurs upphör i regel presentkort och tillgodokvitton att gälla och blir en del av konkursboet. Top-Toy A/S har inte publicerat information om konkursförvaltare på sin webbplats. För presentkort anges e-postadressen toptoy@gorrissenfederspiel.com för att skicka krav.

Det finns dock inte några garantier att få tillbaka pengarna från konkursboet. När ett bolag går i konkurs finns det en särskild ordning som avgör hur pengarna i konkursboet prioriteras. Vissa skulder prioriteras högre än andra. Ditt krav som konsument är en så kallad oprioriterad fordring, vilket innebär att chansen för dig att få tillbaka pengar från konkursboet är liten.

Mer information

Vi uppdaterar informationen här när vi vet mer om konkursen.

Se även allmän information om rättigheter då en butik stänger eller går i konkurs på Hallå konsuments webbplats