stäng

Frågor kring coronaviruset

Samlad information om vad som gäller kring resor, beställda varor och evenemang finns på Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument webbplats. Konsument Europa är en del av Hallå konsument. 

Konsumentinformation med anledning av coronaviruset på Hallå konsuments webbplats

Piratkopierade jackor kan innehålla klor och näbbar

2018-11-06

Enligt en artikel i SvD varnar finska tullen för att köpa allt för billiga dunjackor på nätet. Är priserna upp till 40 procent lägre än originalen handlar det ofta om piratkopior, vilket kan innebära tråkiga överraskningar.

Tillverkarna av de äkta jackorna har undersökt vad de falska jackorna är gjorda av. I jackornas fyllning kan det bland annat finnas näbbar, klor och andra ruttnande fågeldelar.

Läs hela artikeln i SvD

Konsument Europa har samlat allmänna råd om piratkopiering. Det viktigaste för att undvika piratkopior är att använda sunt förnuft – är priset för bra för att vara sant är det ofta en piratkopia. Handlar du på nätet bör du även vara uppmärksam på hur webbplatsen ser ut. Kontrollera om det finns ordentliga kontaktuppgifter, att du upplever webbplatsen som professionell och läs andra kunders omdömen om butiken genom att söka på butikens namn på nätet.

Läs fler av våra råd om piratkopiering

Så går du till väga om du köpt en piratkopierad vara