stäng

Frågor kring coronaviruset

Samlad information om vad som gäller kring resor, beställda varor och evenemang finns på Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument webbplats. Konsument Europa är en del av Hallå konsument. 

Konsumentinformation med anledning av coronaviruset på Hallå konsuments webbplats

Fejksminket innehöll mänskligt avfall

2018-04-19

Dyra sminkprodukter till ett rabatterat pris kan ibland vara för bra för att vara sant. Förra veckan gjorde polisen i Los Angeles, USA, tillslag mot 21 butiker som sålde förfalskade skönhetsprodukter.

Innan polisens ingripande hade många missnöjda kunder hört av sig till de stora sminkföretagen och uppgett att de fått utslag och finnar av sminket. Sminket såldes på 21 butiker runtom i Los Angeles. De konfiskerade produkterna var bland annat av märkena MAC, Urban Decay, och Kylie Jenner. Samtliga varor såldes för ett väldigt rabatterat pris, långt ifrån det rekommenderade.

I majoriteten av produkterna hittade man farliga bakterier – samt spår av mänskligt avfall. Något som kan hamna i kopior av smink om de tillverkas i en privatpersons garage eller badrum, berättar en talesman från polisen i Los Angeles.

Lär dig känna igen en piratkopia

Både ute på resan och på nätet förekommer piratkopior. Det kan vara svårt att avgöra vad som är kopia eftersom produkterna många gånger ser ut som originalen. Men det finns sätt att ta reda på vad skiljer dem åt. Läs mer i våra tips om hur du avslöjar en piratkopia.

Källa: LAPD:s twitter, Expressen