stäng

Frågor kring coronaviruset

Samlad information om vad som gäller kring resor, beställda varor och evenemang finns på Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument webbplats. Konsument Europa är en del av Hallå konsument. 

Konsumentinformation med anledning av coronaviruset på Hallå konsuments webbplats

Athleteshop.se har begärts i konkurs

2018-07-03

Den 2 juli 2018 begärdes den nederländska webbshopen athleteshop.se i konkurs. Konsument Europa har tagit emot ett antal frågor från besvikna konsumenter som betalat för varor som inte levererats. Här är våra bästa råd till dig som också är drabbad.

När ett företag går i konkurs är möjligheterna att få ersättning begränsade för konsumenter, vilket delvis beror på om det finns några tillgångar i konkursboet samt de lokala konkursreglerna – i detta fallet i Nederländerna.

Så kan du försöka få tillbaka dina pengar

  1. Vid köp där man har betalat med kreditkort bör man som konsument i första hand undersöka möjligheterna att få åter pengar genom sin kreditgivare, genom en så kallad kortreklamation.
  2. Du kan skicka ett krav till konkursförvaltaren, vilket enligt konkursförvaltaren ska ske genom ett särskilt kontaktformulär som finns på konkursförvaltarens hemsida (på engelska). Formuläret finns översatt till engelska. Ett sådant krav ska enligt konkursförvaltaren skickas inom två månader från den 2 juli.

Eftersom athleteshop.se har begärts i konkurs kan tyvärr inte Konsument Europa assistera i några nya ärenden, men hos ECC Nederländerna finns information om den pågående processen samt hur man kan gå vidare som konsument. 

Mer om Athleteshops konkurs hos ECC Nederländerna