stäng

Frågor om coronasituationen

Med anledning av pandemin har vi samlat information om vad som gäller kring resor, evenemang och beställda varor på Hallå konsuments webbplats, som är Konsumentverkets upplysningstjänst. 

Konsumentinformation med anledning av coronapandemin på Hallå konsuments webbplats

Många konsumenter nöjda med ECC-nätverket

2017-03-25

69 procent av alla konsumenter är nöjda med Konsument Europas och de europeiska systerkontorens tjänster. Det visar en undersökning ECC-nätverket nyligen gjort.

Tecknad bild med två som skakar hand.

I EU finns över 508 miljoner konsumenter som varje dag kan använda sig av sina starka konsumenträttigheter när de köper varor eller tjänster inom EU. Till deras hjälp finns ECC-nätverket med 30 konsumentkontor i Europa.

En nyligen gjord "nöjd konsument"-undersökning visar att konsumenter som kontaktat ECC är nöjda med tjänsterna. Det här är resultatet av undersökningen:

  • 69 procent av konsumenterna var nöjda med ECC:s tjänster
  • 75 procent av konsumenterna tyckte att ECC:s tjänster hjälpte dem förstå sina rättigheter eller lösa tvister
  • 90 procent av konsumenterna tyckte att deras ECC-lands webbplats var lätt att använda

Det här gör Konsument Europa och ECC-nätverket

Konsument Europa hjälper konsumenter med råd innan köp och hjälper konsumenter som fått problem med en säljare i ett annat EU-land, Norge eller Island. Det gör vi både genom direktrådgivning eller medling med våra systerkontor i ECC-nätverket.

Läs mer om ECC-nätverket

EU fyller 60 år

I Rom för 60 år sedan, den 25 mars 1957, lades grunden till EU. Idag är EU världens största marknad där människor, varor och tjänster kan röra sig fritt.

Läs mer om EU:s födelsedag