stäng

Frågor om coronasituationen

Med anledning av pandemin har vi samlat information om vad som gäller kring resor, evenemang och beställda varor på Hallå konsuments webbplats, som är Konsumentverkets upplysningstjänst. 

Konsumentinformation med anledning av coronapandemin på Hallå konsuments webbplats

Konsument Europa är inte inkassobolaget Storm & Mets

2017-03-28

Just nu ringer många upprörda konsumenter till oss i tron om att vi är Storm & Mets.

Anledningen till att många konsumenter hör av sig till Konsument Europa i tron om att vi är Storm & Mets, är att vi har skrivit om företaget i varningar och artiklar här på vår egen webbplats, samt att vi svarat konsumenter som ställt frågor om företaget i vårt frågeforum.

Vi vill påminna om att vi inte är inkassobolaget Storm & Mets, utan en fristående enhet inom Konsumentverket som arbetar med rådgivning till konsumenter som ska handla eller har handlat av ett företag i ett annat EU-land, Norge eller Island.

Konsument Europas namn utnyttjas

Det har också kommit till Konsument Europas kännedom att företaget uppger vår mejladress till konsumenter istället för sin egen, i det fall att det uppstår problem.

Vi vill därför uppmana konsumenter att noga läsa informationen på kraven Storm & Mets skickat ut så att dessa missförstånd kan undvikas.

Har du fått problem med Storm & Mets?

Få hjälp och råd i vår artikel Storm & Mets fortsätter skicka ut inkassokrav. Du hittar även inlägg från konsumenter som har drabbats av Storm & Mets, samt svar från Konsument Europas juridiska rådgivare i vårt frågeforum.