Konsument Europa är inte inkassobolaget Storm & Mets

2017-03-28

Just nu ringer många upprörda konsumenter till oss i tron om att vi är Storm & Mets.

Anledningen till att många konsumenter hör av sig till Konsument Europa i tron om att vi är Storm & Mets, är att vi har skrivit om företaget i varningar och artiklar här på vår egen webbplats, samt att vi svarat konsumenter som ställt frågor om företaget i vårt frågeforum.

Vi vill påminna om att vi inte är inkassobolaget Storm & Mets, utan en fristående enhet inom Konsumentverket som arbetar med rådgivning till konsumenter som ska handla eller har handlat av ett företag i ett annat EU-land, Norge eller Island.

Konsument Europas namn utnyttjas

Det har också kommit till Konsument Europas kännedom att företaget uppger vår mejladress till konsumenter istället för sin egen, i det fall att det uppstår problem.

Vi vill därför uppmana konsumenter att noga läsa informationen på kraven Storm & Mets skickat ut så att dessa missförstånd kan undvikas.

Har du fått problem med Storm & Mets?

Få hjälp och råd i vår artikel Storm & Mets fortsätter skicka ut inkassokrav. Du hittar även inlägg från konsumenter som har drabbats av Storm & Mets, samt svar från Konsument Europas juridiska rådgivare i vårt frågeforum.