stäng

Frågor om coronasituationen

Med anledning av pandemin har vi samlat information om vad som gäller kring resor, evenemang och beställda varor på Hallå konsuments webbplats, som är Konsumentverkets upplysningstjänst. 

Konsumentinformation med anledning av coronapandemin på Hallå konsuments webbplats

Flygstrejk i Frankrike

2017-03-06

Franska flygledare inleder idag en fem dagar lång strejk. I morgon går även markpersonal och piloter hos Air France ut i strejk.

Idag inleder en stor del av flygledarna i Brest, Bordeaux och Marseille inledde på måndagsmorgonen en strejk som kommer att pågå till fredag klockan 19, skriver Travel News.

Air France har garanterat att flygbolaget ska genomföra alla sina långdistansflygningar, 99 procent av sina mellandistansflygningar och 80 procent av inrikesflygningarna. Det kan dock förekomma förseningar, enligt flygbolaget. Easy Jet har valt att i förväg ställa in 38 av sina måndagsflyg.

I morgon tisdag planerar även markpersonal och några av Air France piloter att gå ut i strejk. Dessutom planerar Air France kabinpersonal att gå ut i strejk från och med lördag den 18 mars.

Är du drabbad av flygstrejken?

Håll dig uppdaterad om strejken på Air Frances webbplats. Läs mer om vilka rättigheter du har när du drabbas av flygstrejk.