stäng

Upplysningstjänsten stängd

Upplysningstjänsten är stängd torsdag-fredag (12-13 september). Sök gärna efter din fråga här på webbplatsen. Du kan också ta kontakt med din kommunala konsumentvägledning. Välkommen åter på måndag!

Flygbolaget Niki har slutat flyga

2017-12-15

Sedan igår, 14 december, har NIKI upphört med all flygtrafik. Passagerare som har bokat paketresa och ska flyga med bolaget ska kontakta sin researrangör för hjälp. Passagerare som bokat flyg direkt eller genom förmedlare måste själva ordna ersättningsflyg.

Sedan igår är flygbiljetter med NIKI inte giltiga längre. Om du har bokat en paketresa och ska flyga med NIKI ska du vända dig till din researrangör. Det är researrangörens ansvar att ordna ersättningsflyg till dig.

Om du istället har bokat ett NIKI-flyg direkt eller genom en förmedlare måste du själv ordna ersättningsflyg. Om du har betalat biljetten med kreditkort kan du undersöka möjligheten att få pengar tillbaka genom en kortreklamation.

Österrikes regering samarbetar med ett antal flygbolag för att kunna flyga tillbaka strandade passagerare till Österrike, Tyskland eller Schweiz. Kontakta Niki för att få mer information om vilka flygbolag de samarbetar med och under vilka förutsättningar du kan boka returflyg till dessa länder hos de bolagen.