Problem med flyget?

När du drabbas av försenat, inställt eller överbokat flyg kan du ha rätt till hjälp från flygbolaget och även rätt till ekonomisk kompensation. 

Räkna ut din rätt till ersättning med Flygkalkylatorn
Dölj lavinmeddelandet

Flygbolaget Niki har slutat flyga

2017-12-15

Sedan igår, 14 december, har NIKI upphört med all flygtrafik. Passagerare som har bokat paketresa och ska flyga med bolaget ska kontakta sin researrangör för hjälp. Passagerare som bokat flyg direkt eller genom förmedlare måste själva ordna ersättningsflyg.

Sedan igår är flygbiljetter med NIKI inte giltiga längre. Om du har bokat en paketresa och ska flyga med NIKI ska du vända dig till din researrangör. Det är researrangörens ansvar att ordna ersättningsflyg till dig.

Om du istället har bokat ett NIKI-flyg direkt eller genom en förmedlare måste du själv ordna ersättningsflyg. Om du har betalat biljetten med kreditkort kan du undersöka möjligheten att få pengar tillbaka genom en kortreklamation.

Österrikes regering samarbetar med ett antal flygbolag för att kunna flyga tillbaka strandade passagerare till Österrike, Tyskland eller Schweiz. På NIKI:s webbplats kan du kolla vilka flygbolag de samarbetar med och under vilka förutsättningar du kan boka returflyg till dessa länder hos de bolagen.