Falska biljetter till fotbolls-EM i omlopp

2016-01-05

ECC Österrike uppger att falska biljetter till sommarens fotbolls-EM i Frankrike redan är i omlopp, fem månader innan turneringen ens har börjat.

Mellan den 10 juni och 10 juli 2016 arrangeras Europamästerskapet i fotboll, UEFA European Football Championship, i Frankrike. Biljetter till matcherna är endast tillgängliga via UEFA:s officiella biljettplattform: euro2016.tickets.uefa.com

Trots detta har Konsument Europas systermyndighet, ECC Österrike, redan behandlat ärenden gällande fejkade eller icke-levererade biljetter och även anmälningar gällande bedrägliga försäljare. Som en varning till andra konsumenter har ECC Österrike sammanfattat viktiga råd för dig som vill vara säker vid köp av biljetter på nätet:

Köpa biljetter till fotbolls-EM 2016

  • Beställ dina biljetter endast vid UEFA:s officiella biljettplattform.
  • Skriv ut all information om orderprocessen och spara den så att du har bevis i händelse av en tvist. Skärmbilder kan också vara en bra idé.
  • Lita inte på exceptionella eller exklusiva erbjudanden på nätet eller erbjudanden om biljetter till utsålda evenemang.
  • Det händer att biljettkontor felberäknar sina kvoter och inte kan behandla alla order enligt avtal. I så fall är du inte skyldig att acceptera orimliga ersättningspaket (biljetter i billigaste kategorin eller för en annan match), utan du kan kräva att få pengarna tillbaka.
  • Det lönar sig alltid att betala med kreditkort på nätet, för om biljetterna inte levereras kan du begära återbetalning genom din kreditkortsgivare. Be skriftligen – efter den dag då evenemanget arrangerats – om en återbetalning av biljetten på grund av "den andra partens underlåtenhet att tillhandahålla den avtalade tjänsten".
  • Om du inte får varken biljetter eller pengarna tillbaka, är det enda alternativet att göra en polisanmälan.