Frågor om coronasituationen (Visa meddelande)

Värt att veta inför resan till Grekland

2015-06-29

Det populära turistlandet Grekland har stora svårigheter ekonomiskt, vilket riskerar att drabba dig som tänkt resa dit den närmsta tiden. Se till att ta med dig olika betalningsmöjligheter, är uppmaningen från Utrikesdepartementet.

Grekland genomgår just nu en stor ekonomisk kris. Därför uppmanar nu Utrikesdepartementet (UD) att resenärer som ska åka till Grekland ser till att ta med sig olika möjligheter till betalning, både extra kontanter samt kredit- och/eller betalkort. Det är också viktigt att kontrollera att du reser med en giltig reseförsäkring.

Valutan i Grekland är euro. Det är vanligare att betala med kontanter i Grekland än i Sverige, särskilt på landsbygden. Under helgen var det många bankomater, främst i Athen, som tömdes på kontanter och det är ännu oklart om de kommer att fyllas på igen.

Enligt UD har vissa restauranger och bensinstationer slutat acceptera betalningar med kreditkort, och de tar enbart emot kontanter. Resenärer uppmanas hålla sig informerade genom att följa nyhetsrapporteringen.

Ytterligare information får du från Sveriges ambassad i Athen.