stäng

Frågor om coronasituationen

Med anledning av pandemin har vi samlat information om vad som gäller kring resor, evenemang och beställda varor på Hallå konsuments webbplats, som är Konsumentverkets upplysningstjänst. 

Konsumentinformation med anledning av coronapandemin på Hallå konsuments webbplats

Uppdaterad reseapp hjälper dig i sommar

2015-06-09

Det finns många svåra situationer man som resenär kan stöta på under en Europaresa. Vi har uppdaterat ECC-nätverkets reseapp, så att du har det perfekta verktyget för att uttrycka dina rättigheter oavsett var du befinner dig – direkt i fickan.

Illustration som föreställer reseappen.Lagom till sommaren har ECC-nätverket (ECC-Net) – det europeiska konsumentnätverk som Konsument Europa är en del av – lanserat en helt ny version av vår egen gratis mobilapp; ECC-Net: Travel app.

Appen har utvecklats för att kunna bli alla konsumenters självklara resesällskap genom EU-länderna, Norge och Island. Tack vare appen kan europeiska resenärer uttrycka sina rättigheter som konsument på 25 europeiska språk. *

Hur funkar appen?

När du har valt land och vilken typ av situation du hamnat i (resor, biluthyrning, hotell ...), kommer appen ange dina rättigheter som konsument samt presentera dem för din motpart på dennes egna språk.

ECC-Net: Travel app finns tillgänglig för mobila enheter som använder iOS-, Android- och Microsoft Windows-operativsystem. Programmet fungerar offline för att undvika roamingavgifter.

---

* Bulgariska, kroatiska, tjeckiska, danska, holländska, engelska, estniska, finska, franska, tyska, grekiska, ungerska, isländska, italienska, lettiska, litauiska, maltesiska, norska, polska, portugisiska, rumänska, slovakiska, slovenska, spanska och svenska.