stäng

Frågor kring coronaviruset

Samlad information om vad som gäller kring resor, beställda varor och evenemang finns på Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument webbplats. Konsument Europa är en del av Hallå konsument. 

Konsumentinformation med anledning av coronaviruset på Hallå konsuments webbplats

Strejken inom Lufthansa utökas

2015-03-18

Det tyska flygbolaget Lufthansa inledde idag sin första strejk för året. Från och med torsdag 19 mars utökas strejken och svenska passagerare uppmanas att hålla sig uppdaterade.

På onsdagen var det enbart Lufthansas kort- och mellandistansflygningar som drabbades av strejken inom det tyska pilotfacket Vereinigung Cockpit (VC), men imorgon torsdag är det flygbolagets långdistansflygningar som kommer att påverkas.

Lufthansa har inga långdistansflygningar som utgår från svenska flygplatser, men svenskar kan ändå bli drabbade genom att internationella direktlinjer från Frankfurt, Düsseldorf och München nu riskerar att ställas in.

Kontakta flygbolaget före avresa

Konflikten inom pilotfacket VC har pågått till och från sedan 2014, med flera korta och längre strejker som följd. Du som planerar att resa med Lufthansa de närmsta dagarna uppmanas att kontakta flygbolaget via deras hemsida eller per telefon.

Mer information om dina rättigheter vid strejk finns i artiklarna Försenat flyg och Inställt flyg. Flighter med Lufthansas underbolag Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Swiss, Brussels Airlines och Austrian Airlines påverkas inte av strejken.