Frågor om coronasituationen (Visa meddelande)

Skandigo tvingas till likvidation

2015-10-12

Skandigo står inför likvidation på grund av att deras årsredovisning för 2014 ännu inte har lämnats in, enligt Konsument Europas systerkontor i Danmark.

Reseagenten Skandigo har orsakat problem för många svenska konsumenter sedan i somras, och här är de senaste nyheterna i frågan.

Enligt vårt systerkontor ECC Danmark, kan likvidation leda till en konkurs om det visar sig att Skandigo har större skulder än tillgångar. Om så sker, kommer en konkursförvaltare att utses dit konsumenterna kan rikta sina anspråk om ersättning.

Detta händer härnäst 

Just nu har den danska affärsmyndigheten tekniska problem, vilket innebär att de måste behandla varje likvidation individuellt och manuellt. Detta är vad som orsakar förseningen med Skandigo och det går heller inte att säga med säkerhet när processen är klar.

Våra danska kollegor har försökt att kontakta företaget för att förmedla en uppgörelse i godo mellan företaget och de drabbade konsumenterna, men hittills har man inte lyckats med detta. Konsument Europa kommer att informera om hur du som konsument ska gå tillväga, så snart vi har fått ett definitivt svar från myndigheterna i Danmark.