stäng

Frågor kring coronaviruset

Samlad information om vad som gäller kring resor, beställda varor och evenemang finns på Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument webbplats. Konsument Europa är en del av Hallå konsument. 

Konsumentinformation med anledning av coronaviruset på Hallå konsuments webbplats

Lufthansas piloter till förhandlingsbordet

2015-08-04

Strejkdagarna har avlöst varandra. Men nu kan den utdragna konflikten mellan piloterna och Lufthansas ledning vara på väg mot en lösning.

Lufthansas piloters fackförbund VC,Vereinigung Cockpit, är redo att åter sätta sig vid förhandlingsbordet. Det efter att 12 strejkdagar avlöst varandra under de senaste 15 månaderna.

400 miljoner euro

Piloternas fackförbund har gett Lufthansas ledning ett förslag på ett paket till ett värde av 400 miljoner euro. Något som ledningen nu måste ta ställning till, enligt fackförbundets hemsida.

– VC ger Lufthansas ledning ett omfattande paket med ett värde på över 400 miljoner euro, där vi på många punkter tillgodoser arbetsgivarens krav. I utbyte begär VC att Lufthansa garanterar arbetstillfällen för alla anställda Lufthansapiloter i Tyskland och att man omedelbart stoppar förberedelserna för utflaggning av arbetsplatserna, säger Markus Wahl, talesman för Vereinigung Cockpit, i ett pressmeddelande.