Frågor om coronasituationen (Visa meddelande)

Lufthansa uppmanar passagerare att uppge mobilnummer

2015-11-25

Flygbolaget Lufthansa hotas ännu en gång av strejk, med möjlig start imorgon torsdag. I förebyggande syfte uppmanar nu Lufthansa sina passagerare att registrera ett mobilnummer, för att underlätta kommunikationen.

Denna gång är det Unabhängige Flugbegleiter Organisation (UFO), det tyska facket för flygvärdinnor, som förbereder en strejk gentemot arbetsgivaren Lufthansa. 

Det är sagt att strejken ska pågå torsdag 26 november, fredag 27 november samt måndag 30 november, men ännu har inga konkreta strejkåtgärder presenterats. 

Detta gäller för dig som konsument

Lufthansa uppmanar därför sina passagerare att registrera ett mobilnummer. På så vis får berörda passagerare automatisk information om eventuella ändringar rörande sin flight. 

Det tyska flygbolaget uppger också att man infört en så kallad goodwill policy gentemot sina passagerare. Detta innebär att om man drabbas av en inställd flygresa på grund av strejk ska man kunna boka om eller boka av sina resa kostnadsfritt. 

Mer information finns på Lufthansas webbplats (på engelska)

UPPDATERING! Enligt uppgift från Lufthansa har UFO enats med flygbolagets ledning om att omedelbart avbryta den aviserade strejken. UFO går med på att avstå från strejker till och med den 2 december (reds. anm. 25/11-15).