stäng

Frågor om coronasituationen

Med anledning av pandemin har vi samlat information om vad som gäller kring resor, evenemang och beställda varor på Hallå konsuments webbplats, som är Konsumentverkets upplysningstjänst. 

Konsumentinformation med anledning av coronapandemin på Hallå konsuments webbplats

Fransk flygstrejk drabbar svenska resenärer

2015-04-08

Franska flygledare har idag gått ut i strejk, och landets luftfartsmyndighet har bett flygbolagen om att ställa in 40 procent av sina flygningar.

Det är Frankrikes största fack för flygledare, SNCTA, som strejkar i ett försök att bland annat sänka pensionsåldern för sina medlemmar. Den franska luftfartsmyndigheten, DGAC, har därför bett de flygbolag som flyger till eller från Frankrike om att ställa in 40 procent av sina avgångar under onsdagen. 

Strejken väntas pågå från den 8 till den 9 april 2015, och DGAC har bett flygledarfacket om att senast onsdag förmiddag specificera hur flygtrafiken påverkas under torsdagen. Vid behov kan strejken komma att utökas med ytterligare nio dagar under april och maj.

Ta kontakt med flygbolaget

Hittills har flera avgångar från Arlanda respektive Landvetter till Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris ställts in, vilket direkt riskerar att drabba svenska resenärer.

Du som är drabbad ombeds att ta kontakt med det flygbolag som du bokat resan med. Läs mer om dina rättigheter vid försenade eller inställda flygningar via länkarna här i texten eller i faktarutan vid sidan om. 

Uppdatering: Frankrikes luftfartsmyndighet, DGAC, har bekräftat att de har bett flygbolagen om att minska flygtrafiken med 50 procent imorgon onsdag. Det som en följd av den fortsatta strejken.