Frågor om coronasituationen (Visa meddelande)

EU-krav tvingar Estonian Air att ställa in sina flygningar

2015-11-09

Estonian Air har ställt in alla planerade flygningar, sedan EU:s konkurrenskommission upptäckt att det estniska flygbolaget olagligen tagit emot statsstöd.

Bild på ett av Estonian Airs flygplan på en landningsbana.

EU:s konkurrenskommission har gått ut med att flygbolaget Estonian Air, som är baserat i Estland och delägt av SAS, har tagit emot olagligt statsstöd vilket har snedvridit konkurrensen.

Konkurrenskommissionen kräver att Estonian Air återbetalar den sammanlagda summan på 85 miljoner euro. Som en konsekvens har Estonian Air ställt in samtliga planerade flygavgångar från och med den 8 november.

Enligt flygbolaget omdirigeras flygbiljetter daterade 8–10 november till ersättningsflyg, medan kostnaden för senare resor återbetalas. 

Dina rättigheter som konsument

Som flygpassagerare inom EU har du, vid händelse av inställt flyg, rätt till återbetalning eller ombokning av resan, samt service och assistans och eventuellt ekonomisk ersättning. Läs mer i artikeln Inställt flyg.

Konsument Europas systerkontor i Estland, ECC Estonia, har bett oss distribuera information som särskilt riktar sig till svenska passagerare som drabbats av Estonian Airs inställda flygningar. Mer information finns i det här PDF-dokumentet.