Frågor om coronasituationen (Visa meddelande)

Almedalseminarium om piratkopiering

2015-06-23

Hur kan myndigheter och organisationer samarbeta för att begränsa piratkopiering? Detta diskuteras när Myndighetsnätverket mot piratkopiering arrangerar ett seminarium under Almedalsveckan på Gotland. 

Seminariet hålls den 30 juni i Visby och arrangeras av Myndighetsnätverket mot piratkopiering, som består av Konsument Europa/Konsumentverket, Läkemedelsverket, Polismyndigheten, Patent- och registreringsverket och Tullverket.

Förutom frågan om hur myndigheter och organisationer kan samarbeta för att begränsa piratkopiering, kommer man även diskutera hur kan man höja kunskapsnivån så att konsumenter känner en större trygghet när de handlar.

Seminariets deltagare

Inleder gör Benjamin Winsner, jurist och specialist på immaterialrätt, inleder med fakta och konkreta exempel på piratkopieringsärenden.

En panel bestående av Patrick Krassén, immaterialrättsansvarig på Svenskt Näringsliv, Johan Eriksson, utvecklingsansvarig  på Svensk Digital Handel, Jolanda Girzl, chef på Konsument Europa, Marie Kerttu, utredare på Läkemedelsverket samt Per Holgersson, nationell specialist i immaterialrätt på Tullverket diskuterar vad som kan göras för att motverka piratkopiering. Moderator är Pia Sjögren.

Praktisk information

Seminarietitel: Piratkopiering – ett växande samhällsproblem

Datum och tid: Tisdag 30 juni kl. 15–16

Lokal: GRASP Studio, Norra Kyrkogatan 3 i Visby (vid Hotel Helgeand)