Frågor om coronasituationen (Visa meddelande)

Air Lituanica stoppar alla flygningar

2015-05-25

Det litauiska flygbolaget Air Lituanica – som bland annat flyger till Bromma flygplats – stoppar alla sina flygningar med omedelbar verkan. 

Bild på Air Lituanicas plan.

Konsument Europas systerkontor, ECC Litauen, uppger att flygbolaget Air Lituanica ställt in alla sina planerade flygningar från och med den 23 maj och framåt. I Sverige flyger Air Lituanica till Bromma flygplats i Stockholm.  

Till och med fredag den 29 maj kommer alla passagerare som har biljetter med Air Lituanica att bokas om till flygningar med Air Baltic, som också är baserat i Litauen. Om man som berörd passagerare inte är nöjd med ombokningen, kan man istället välja att få pengarna tillbaka. 

Air Baltic hjälper till

Air Lituanica och Air Baltic diskuterar ett eventuellt vidare samarbete. Hittills är det sagt att även efter den 29 maj kommer Air Lituanicas flygbiljetter vara giltiga på Air Baltics flygningar i ytterligare åtta dagar, i mån av plats. Detta gäller flygningar till och från Amsterdam, Bryssel, Prag, München, Paris, Billund, Stockholm, Vilnius och Tallinn.

Konsumenter som drabbas av de inställda flygningarna uppmanas att ta kontakt med sin reseförsäljare. Om man köpt sin biljett direkt på Air Lituanicas webbplats går det bra att mejla till fly@airlituanica.com för vidare hjälp. Ytterligare information finns i artikeln Inställt flyg.

Air Lituanica, som grundades för ganska exakt två år sedan, har dragits med förluster under senare tid. Bolaget har dock inte uppgett någon orsak till de plötsligt inställda flygningarna. Mer information finns på Air Lituanicas webbplats.

Uppdatering 2016-07-26: Länkarna till Air Lituanicas webbplats har tagits bort då webbplatsen inte existerar längre. Reds. anm.