Wind Jet och OLT Express har ställt in sina flygningar

2012-08-23

Det italienska flygbolaget Wind Jet har sedan den 11 augusti ställt in sina flygningar på grund av att de fått sitt flygtillstånd indraget av det italienska Luftfartsverket (ENAC). 

ENAC håller på att samordna ersättningsflyg med andra italienska flygbolag. Enligt ENAC:s pressmeddelande kommer följande flygbolag att erbjuda ersättningsflyg till reducerat pris:

  • Alitalia
  • Gruppo Meridiana Fly – Air Italy
  • Livingston
  • Blu Panorama
  • Neos

Konsumenter kan inte använda sina Wind Jet biljetter utan måste lösa nya biljetter till reducerat pris. De bör kontrollera vilket flygbolag som ersätter deras flygning och sedan ta kontakt med det flygbolaget för att försöka få en ny biljett. ENAC uppmanar konsumenter att vara på flygplatsen i god tid då det kan ta längre tid att få ut sina nya biljetter.

OLT Express

Det polska flygbolaget OLT Express Regional och OLT Express Poland har också ställt in sina flygningar på obestämd framtid. Bolagen, som genomfört både reguljär- och charterflygningar, har meddelat att de lämnat in en ansökan till polsk domstol för att starta ett insolvensförfarande. Domstolen har ännu inte fattat beslut.

Konsument Europa rekommenderar drabbade konsumenter att kontakta flygbolaget och begära återbetalning av biljettpriset. Eventuella krav på ersättning och kompensation kan även riktas mot bolagen enligt förordning 261/2004 om flygpassagerare. Mer information samt blankett på engelska hittar du intill denna sida.

Kontaktuppgifter till OLT:s kundtjänst:

Telefon: +48 58 735 5555

Mejladress: rezerwacja@oltexpress.com, reklamacje@oltexpress.com

Passagerare som har betalat med kreditkort kan även vända sig till den bank som har ställt ut kortet och ansöka om återbetalning av biljettpriset.

Eventuell ytterligare information om förfarandet i samband med ersättningskravet och information i händelse av ett konkursförfarande kommer att publiceras på vår webbplats.