Tips till fotbollsfans som reser till EM

2012-06-01

Idag, den 1 juni 2012 lanserar EU kommissionen tillsammans med UEFA en informationskampanj, EURO 2012, med tips till fotbollsfans som ska resa till fotbolls-EM i Polen och Ukraina.

En webbsida på alla EU-språk har idag öppnats (se länk intill artikeln) med information om hur du förbereder din resa på bästa sätt och vad du kan göra om du skulle få problem under din fotbollsresa - om till exempel ditt flyg blir försenat, om ditt bagage kommer bort, om hotellet inte överensstämmer med vad som utlovades vid bokningen, eller om du köpt en vara som det visar sig vara fel på.

En informationslinje för konsumenter kommer att hållas öppen mellan 1 juni och 31 juli för att kunna svara på konsumentfrågor från fotbollsfans när de är i Polen.

    • Gratis konsumentinformation: 800 007 707 (När du ringer från en fast linje i Polen).
    • Konsumentinformation: +48 228 27 5474 (När du ringer från en mobiltelefon med utländsk operatör). Normal taxa, inklusive roamingavgift, gäller.

Kontakta Konsument Europa om du behöver information eller rådgivning.

EU-UEFA-kampanjen lanseras med stöd av European Consumer Centres (ECC-Net) i 29 medlemsländer. ECC-Net erbjuder information och rådgivning till konsumenter innan de reser samt stöd och rådgivning efter resan om problem uppstått under tiden.

Uppdatering 2016-07-26: Bilagorna till den här artikeln har tagits bort då de inte längre finns tillgängliga. Reds. anm.