Konsument Europa har bytt utseende

2012-12-17

Konsumenteuropa.se har fått ett nytt utseende. Den nya webbplatsen har en omarbetad struktur, många funktioner som hjälper dig som besökare att hitta rätt information, samt ett nytt forum för frågor och svar. 

Särskilt fokus i arbetet har varit att:

  • du som konsument snabbt ska kunna ställa frågor och få svar via nytt forum
  • det ska vara lätt att göra en anmälan till oss
  • webbplatsen ska vara tillgänglig för alla.

Konsumenteuropa.se är Konsument Europas viktigaste kanal för att kommunicera med konsumenter och andra intressenter.

Ny struktur och ny ingång

Hela webbplatsen har fått en omarbetad struktur med bland annat stora ingångar på startsidan, där du länkas vidare till användbar information före och efter ett köp. Sidan Kontakta oss har utvecklats med ett nytt forum där du både kan ställa och få svar på frågor och även hitta svar på frågor som andra användare har ställt. Klagoguiden, en guide till hur du klagar på varor och tjänster har upp­daterats med fler brevmallar.

Hitta rätt information

Konsumenteuropa.se är en webbplats som innehåller mycket information och därför har vi försökt utveckla många olika alternativ för att hitta information. Bland annat är sökfunktionen förbättrad med sökordsförslag och överskådligt träffresultat. Det finns också en A till Ö-sida - ytterligare en bra funktion som gör det enklare att hitta.

Tillgänglig för alla

Att webbplatsen är tillgänglig för alla besökare är viktigt för oss och därför har stor vikt lagts vid att anpassa webbplatsen till de krav och standarder som finns. Bland annat har skisserna granskats av experter på tillgänglighet. På den nya webbplatsen finns möjlighet att i direkt anslutning till artikeln få texten uppläst. En förbättrad uppläsningsfunktion gör att man kan markera den del av texten man vill höra. All information på webbplatsen finns också tillgänglig på engelska.

E-posta dina synpunkter

Vi hoppas att du som besöker oss kommer att uppskatta den nya webbplatsen. Vi tar gärna emot synpunkter, men vill uppmärksamma dig på att webbplatsen fortfarande är under konstruktion och att det därför kan finnas skönhetsmissar eller felaktigheter. Vi hoppas att du har överseende med det medan vi bygger om.

Länkar till oss som du har sparat som favoriter kan behöva länkas om på din dator.

Kontakta webbredaktionen om du har frågor, synpunkter eller vill anmäla ett fel.