stäng

Frågor kring coronaviruset

Samlad information om vad som gäller kring resor, beställda varor och evenemang finns på Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument webbplats. Konsument Europa är en del av Hallå konsument. 

Konsumentinformation med anledning av coronaviruset på Hallå konsuments webbplats

Vanliga fallgropar inför årets julhandel på internet

2011-11-22

Kläder, hemelektronik, hundvalpar eller alkohol – vad du än kan tänkas hitta på nätet som låter "för bra för att vara sant" – är troligtvis också det.

Var tredje svensk i år planerar att köpa julklappar på nätet, enligt Postens e-barometer, 11 november 2011. Detta är inte så konstigt, med tanke på att vi via internet, med bara några knapptryckningar kan jämföra priser och utbud – inte bara i Sverige utan i stort sett hela världen.

Men det som till en början verkade så bra kan också ge dig en hel del bekymmer om du inte tänker efter innan du gör din beställning. För vad gäller egentligen när du beställer varor från utlandet – ska du betala tull och moms, och hur går det i så fall till? Vad ska du tänka på för att inte köpa förfalskade varor? Och alkoholen till släktmiddagen – kan du köpa den på nätet?