stäng

Frågor kring coronaviruset

Samlad information om vad som gäller kring resor, beställda varor och evenemang finns på Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument webbplats. Konsument Europa är en del av Hallå konsument. 

Konsumentinformation med anledning av coronaviruset på Hallå konsuments webbplats

Se upp för värderingstjänster på internet

2011-02-01

Konsumentverket uppmanar konsumenter att vara försiktiga när de använder olika typer av värderingstjänster på internet. Många gånger kostar tjänsterna pengar även om de vid en första anblick ser ut att vara gratis.

Konsumentverket och Konsument Europa får telefonsamtal och anmälningar från konsumenter gällande olika värderingstjänster på internet. Företag skickar fakturor till personer som har använt olika internettjänster. Konsumenterna som kontaktar oss har trott att tjänsterna är gratis. Men efter ett tag har de fått hem en faktura på flera hundra kronor för att de har använt någon tjänst. I vissa fall har Konsumenter även fakturerats fastän de inte använt någon tjänst. Var försiktig så att inte du också drabbas.

Läs mer i artikeln ”Värderingstjänster på internet” som du hittar via länken intill den här sidan. Där finns mer information om vilka typer av tjänster det handlar om. Du kan också läsa om dina rättigheter om du redan har drabbats.