stäng

Frågor kring coronaviruset

Samlad information om vad som gäller kring resor, beställda varor och evenemang finns på Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument webbplats. Konsument Europa är en del av Hallå konsument. 

Konsumentinformation med anledning av coronaviruset på Hallå konsuments webbplats

Klagoguiden Resor - Konsumentverkets senaste webbtjänst

2011-03-02

Klagoguiden Resor är namnet på Konsumentverkets senaste webbtjänst. Den hjälper dig att få svar på vilken kompensation och hjälp du har rätt till när du reser med flyg eller tåg och något går snett.

Det kan lätt gå fel när man är på resande fot. Förseningar, inställda avgångar och krångel med bagage har drabbat många som reser med flyg eller tåg. Och det kan vara svårt att veta vad man har rätt till för kompensation av flygbolaget eller tågföretaget när man drabbas. Reglerna är många och krångliga. Klagoguiden Resor kan hjälpa dig!

Klicka dig fram till svar

I Klagoguiden Resor får du beskriva vad som har hänt dig genom att svara på ett antal frågor. Du kan till exempel få svara på hur länge du blev försenad och hur lång resan var. Eller när du fick besked om att det flyg du skulle åka med ställdes in. Genom att svara på frågorna får du ett besked om vad du har rätt till från flygbolaget eller tågföretaget. Det kan handla om ekonomisk kompensation, ersättning för utlägg du tvingats göra eller annan hjälp du har rätt till.

Klaga rätt

Du får också veta var du ska vända dig med ditt krav. Har du rest med flyg finns det en speciell reklamationsblankett som du kan använda för alla reklamationer inom EU. Den hittar du också i Klagoguiden Resor.

 

Uppdatering: Konsumentverkets klagoguide för resor har flyttats till konsumentupplysningstjänsten Hallå konsument. Guiden bor numera här.