stäng

Frågor kring coronaviruset

Samlad information om vad som gäller kring resor, beställda varor och evenemang finns på Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument webbplats. Konsument Europa är en del av Hallå konsument. 

Konsumentinformation med anledning av coronaviruset på Hallå konsuments webbplats

Flygresor till Egypten - dina rättigheter

2011-02-01

UD avråder från resor till Egypten på grund av det politiska läget i landet. Om du bokat en paketresa till Egypten kan du avbeställa resan och få pengarna tillbaka.

Också resebolaget kan ställa in resan och du har även då rätt att få tillbaka pengarna. Har du bokat reguljärflyg gäller flygbolagens egna avtalsvillkor för avbeställningar.

Paketresa

Om Utrikesdepartementet, UD, avråder från att resa till ett visst resmål har båda parter rätt att häva avtalet. Det innebär både att researrangören kan ställa in resan och att du kan avbeställa den. I båda fallen har du rätt att få pengarna tillbaka. I nuläget avråder UD från resor till Egypten på grund av politisk osäkerhet i landet.

Reguljärflyg

Du som bokat en resa till Egypten genom reguljärflyg måste läsa resevillkoren från flygbolaget för att få reda på om du kan få pengarna tillbaka om resan ställs in.