stäng

Frågor om coronasituationen

Med anledning av pandemin har vi samlat information om vad som gäller kring resor, evenemang och beställda varor på Hallå konsuments webbplats, som är Konsumentverkets upplysningstjänst. 

Konsumentinformation med anledning av coronapandemin på Hallå konsuments webbplats

Beställ Europakalendern ända fram till 11 februari

2011-01-27

Europeiska kommissionen har utökat budgeten för Europakalendern, vilket innebär att 300.000 ytterligare kopior har tryckts.

Europakalendern är en elevkalender som delas ut gratis av Europeiska kommissionen i EU:s samtliga medlemsländer. Kalendern är avsedd för elever som går i årskurs 2 på gymnasiet.

Den hjälper unga människor att förstå en rad frågor relaterade till Europa, såsom konsumentskydd, miljömedvetenhet, karriärutveckling och Europas roll i världen. Den kan med fördel användas av lärare i undervisningen. En lärarhandledning till kalendern har framställts där det bland annat finns förslag på läsning och aktiviteter.

På webbplatsen Europa Diary kan lärare beställa både kalendrar och tillhörande lärarhandledning. Europakalendern är avsedd för läsåret 2011/2012 och kommer att distribueras innan slutet på vårterminen 2011.

Obs! Beställningsperioden är förlängd, vilket innebär att det går att beställa kalendern ända fram till 11 februari 2011!