Disneyland i Paris utreds för prisdiskriminering

2015-07-31

ECC Irland rapporterar att Disneyland i Paris utreds av EU-kommissionen efter misstankar om prisdiskriminering. Detta sedan brittiska och tyska kunder hävdat att de fått dyrare erbjudande på grund av deras nationalitet.

Just nu pågår en stor kampanj mot prisdiskriminering inom EU. Som ett led i det har EU-kommissionen gett Frankrike i uppdrag att undersöka Disneyland Paris. Detta sedan konsumenter hävdat att priserna är olika beroende på vilket land man kommer i från.

Bland annat ska franska konsumenter har betalat 1 346 pund för ett premiumpaket, att jämföra med det pris som brittiska och tyska besökare fått betala; 1 870 respektive 2 447 pund.

Anklagas för otillåten blockering

Konsumenter har också anklagat den franska nöjesparken för att ha blockerat deras tillgång till billiga erbjudanden. Dessa erbjudanden ska enbart konsumenter i Frankrike och Belgien haft tillgång till – vilket bryter mot villkoren i EU:s tjänstedirektiv.

Även webbhandeln amazon.com, spanska hotellägare, österrikiska skidliftaktörer samt Venedigs offentliga toalettsystemet ska ha fått klagomål gällande prisdiskriminering. Kommissionen överväger ytterligare utredningar av dessa.