Många klagomål på Luxstyle

2016-11-09

Konsument Europa har senaste tiden fått in många klagomål på det danska företaget Luxstyle. Konsumenter berättar att de fått produkter hemskickade trots att de anser eller inte har uppfattat att de genomfört något köp, eller att de fastnat i ett abonnemang efter att de beställt en produkt.

UPPDATERING 2017-02-03: Sedan 2 februari 2017 måste du skriva under en fullmakt (Power of Attorney) för att Konsument Europa och vårt danska systerkontor ska kunna hantera ditt ärende med Luxstyle. Läs mer och ladda ner fullmakten längre ner i artikeln.

UPPDATERING 2017-02-03: Luxstyle är polisanmält av Danmarks Konsumentombudsman. Läs hela nyheten här.

Konsumenter uppger att de klickat på en annons i sociala medier som leder till en informationssida om produkten. På informationssidan måste man fylla i uppgifter som namn, adress, e-postadress och telefonnummer för att kunna se prisuppgifterna. Trots att konsumenten väljer att inte göra något köp eller avbryta sin beställning efter detta steg skickas ändå produkterna med tillhörande faktura.

Konsumenter som fått obeställda varor från Luxstyle blir även oroliga att de blivit bundna till ett abonnemang hos företaget. I vissa fall har konsumenter gjort vad de tror är ett engångsköp hos Luxstyle, som senare visar sig vara ett abonnemang med månadsvisa kontodragningar.

Videoannonser i sociala medier

Annonserna från Luxstyle förekommer framförallt som videoannonser på Facebook och Instagram. Produkterna som erbjuds är bland annat ansiktsmasken ”Blackhead Killer” och ögonfransserumet ”Quickmax”. I sociala medier marknadsför Luxstyle produkterna genom namn som Upstylemag, For Women, Svenska kvinnor, Beauty Women, BeautyLux med flera.

Exempel på annonser i sociala medier från Luxstyle. Skärmdump.Skärmdump: exempel på annonser från Luxstyle.

Har du drabbats av Luxstyle?

Har du fått problem med en säljare inom EU?

Har du fått en obeställd vara eller fastnat i en abonnemangsfälla med ett företag i ett annat EU-land, Norge eller Island? Då kan du kontakta oss på Konsument Europa för kostnadsfri rådgivning. Du kan även ställa din fråga i vårt frågeforum.