Konsument Europa är inte inkassobolaget Storm & Mets

Just nu ringer många upprörda konsumenter till oss i tron om att vi är Storm & Mets.

Vi vill påminna om att vi inte är inkassobolaget Storm & Mets, och vill därför uppmana konsumenter att noga läsa informationen på kraven Storm & Mets skickat ut så att dessa missförstånd kan undvikas.

Läs mer
Dölj lavinmeddelandet

Vanliga fallgropar inför årets julhandel på internet

2011-11-22

Kläder, hemelektronik, hundvalpar eller alkohol – vad du än kan tänkas hitta på nätet som låter "för bra för att vara sant" – är troligtvis också det.

Var tredje svensk i år planerar att köpa julklappar på nätet, enligt Postens e-barometer, 11 november 2011. Detta är inte så konstigt, med tanke på att vi via internet, med bara några knapptryckningar kan jämföra priser och utbud – inte bara i Sverige utan i stort sett hela världen.

Men det som till en början verkade så bra kan också ge dig en hel del bekymmer om du inte tänker efter innan du gör din beställning. För vad gäller egentligen när du beställer varor från utlandet – ska du betala tull och moms, och hur går det i så fall till? Vad ska du tänka på för att inte köpa förfalskade varor? Och alkoholen till släktmiddagen – kan du köpa den på nätet?