Konsument Europa är inte inkassobolaget Storm & Mets

Just nu ringer många upprörda konsumenter till oss i tron om att vi är Storm & Mets.

Vi vill påminna om att vi inte är inkassobolaget Storm & Mets, och vill därför uppmana konsumenter att noga läsa informationen på kraven Storm & Mets skickat ut så att dessa missförstånd kan undvikas.

Läs mer
Dölj lavinmeddelandet

EU vill införa hårdare regler mot illegal djurhandel

2016-03-03

Den illegala handeln med hundar bedöms vara den tredje mest lönsamma marknaden inom EU, efter vapen och narkotika, och omsätter nästan 5 miljarder per år.

Nu vill EU-parlamentet göra det svårare för kriminella att smuggla hundar över gränserna, då dessa ofta transporteras ovaccinerade, och under fruktansvärda förhållanden.

Köpare luras med falska dokument och falska ID-chip

Efterfrågan husdjur har ökat stort i EU-länderna, men få har råd att betala uppemot 25 000 kr som en rashund kostar. Smugglarna transporterar därför hundarna främst från de baltiska staterna till länder som Sverige, Frankrike och Storbritannien. Köparna blir ofta lurade med falska dokument och falska ID-chip. Hundarna är inte heller vaccinerade, vilket gör att de kan sprida sjukdomar som exempelvis rabies.

EU färdigställer ny djurhälsolag i vår

EU-parlamentet har nu röstat igenom ett krav på att alla EU-länder ska skapa register över husdjur som hundar och katter, och även meddela om de misstänker illegal smuggling mellan EU-länderna. Förhoppningen är att kravet kommer med i EU:s nya djurhälsolag som ska färdigställas i vår.